Deha Office Building / VEN Architecture

0
Deha Office Building / VEN Architecture
© Gurkan Akay

From the architects The building is located in a villa settlement in Incek, Ankara and it will serve as the headquarters of an engineering company. The basic criterion of the employer is to have the building differentiated from the surrounding buildings highlighting the vision of the company and to create pleasant spaces that increase motivation of the employees.

Deha Office Building / VEN Architecture
© Gurkan Akay

The building consists of two masses; one of them is the linear mass having an opaque surface and other one is the transparent mass with permeable surface. With interlocking of these two masses, dynamic volumes and forms are created in the interior and exterior. Maximum space is allocated to green areas in parcel scale and semi-open entrance area defined by top cover, provided continuity of green areas in the front and back gardens. 5m console of the library/meeting room in the upper floor is a protected area of the back garden in summer days. This big console has cubic geometric shape.

By creating different spaces enlarged and elevated via gaps in each floor of the building, volumetric and visual depth is provided in the building designed in a limited land area.

Deha Office Building / VEN Architecture
© Gurkan Akay

The building has total 4 floors consisting of garden floor, entrance floor, first floor and roof. The waiting/reception area with a gallery above at the entrance floor is connected to the library/meeting console with different elevation in the one direction and to the mass including working offices by a corridor in other direction.

The gallery above the waiting/reception area at the first floor is integrated with the studio. The form of the roof is perceived from the studio and it is a spacious area with varying elevation. The mass including the working offices in the ground floor repeats itself in this floor as well.

Deha Office Building / VEN Architecture
© Gurkan Akay

The roof includes manager offices and a big terrace. A visual connection in the interior is also provided between the manager offices and the studio in the 1st floor.

The dining room and social area for the employees to have lunch as well as to spent leisure time are located at the garden floor and these spaces are integrated to the garden with the opening of transparent sliding doors.

Project Details:
Location: Incek, Ankara, Turkey
Area: 530 sqm
Architects: VEN Architecture
Architect in charge: Gul Guven
Design Team: Gulistan Durmaz, Gamze Guven, Recep Aygin, Zeynep Aydin
Photographs: Gurkan Akay