Fire Works Villa / TTArchitects

0
Fire Works Villa / TTArchitects
© Kei Sugino

The site is located in the residential area near the city area of Matsuyama City.There are two main requests from the client, one is to have all the living space on the sunny second floor, and the other is to be able to watch the fireworks in summer.

Fire Works Villa / TTArchitects
© Kei Sugino

To ensure the second floor area, we first considered the size of the building by building-to-land ratio. Keep waste to less than 1%, we planned the building to become the maximum area. Also the client demanded to have all the LDK, bedrooms, and bathrooms to be faced to the garden, we placed the wooden terrace to the south side, and the garden built in wellhole style from the first floor on the north side and laid the living room between them.

Fire Works Villa / TTArchitects
© Kei Sugino

The rooftop can be reached by outdoor stairs on north side garden. To be able to watch the fireworks, we calculated the height of the building by the regulation for the height of buildings and achieved the best height.

Within the regulation, the plan has being utilized to the maximum.

Project Details:
Location: Mathuyama, Ehime, Japan
Type: ResidentialHouses
Site area:139.94 sq m
Building area: 82.8 sq m
Total floor area: 124.2 sq m
Architects: TTArchitects
Structural consultants: Seiji Kimura, Nami Kondou, Masako Notohara/ Kurashiki Structural Planning Ltd.
Landscape gardener: Hidemasa Takada / Souzoen
General constructors: HIroshi Yamauchi / Fujizokei
Photographs: Kei Sugino