Johnny Was / Mayes Office

0
Johnny Was / Mayes Office
© Tara Wujcik

Nestled among the slew of shops in Stanford Shopping Center, this 2398-square-foot brick-and-mortar unit was once occupied by tech giant Apple before a complete makeover by Mayes Office | MO as a contemporary retrospective of the Johnny Was’ 28-year history. The minimalistic space features uniquely crafted bohemian clothing and accessories appealing to the modern bohemian as well as embracing the quintessential Californian lifestyle.

Johnny Was / Mayes Office
© Tara Wujcik

The store features a similar build-out to Johnny Was’ other locations nationwide, incorporating a full-length glass while minimalist white walls run consistent across the store amplifying the understated aesthetic that MO has always strived for in its previous projects with Johnny Was. Concrete epoxy flooring and wooden panels is employed alongside steel beams. Furniture and fixtures handpicked by the owner from shores as far as India offer riffs of antiquity and accentuating a refined ambience to the contemporary retail space.

Johnny Was / Mayes Office
© Tara Wujcik

One focal point of the store is the Silk Lab, which is tucked at the end of the store where signature one-of-a-kind silk scarfs take center stage. The rough, natural character of the wood panels combines effortlessly with the sharp lines and sleek textures of corrugated metal finishing. A concrete epoxy display counter adds the finishing touches to a space that further enhances the store’s boho-chic flair.

Johnny Was / Mayes Office
© Tara Wujcik

Taken altogether, the interior builds off cohesion between modern and traditional motifs, creating a space that simultaneously enhances a customer’s experience. The bright, colorful craftsmanship of the store mirrors the label’s attention to the details of its women’s wear garments and its overall design aesthetic.

Project Details:
Location: Palo Alto, California, USA
Architects: Mayes Office
Photographs: Tara Wujcik