Mariehøj Cultural Centre / Sophus Søbye Arkitekter + We Architecture

0
Mariehøj Cultural Centre / Sophus Søbye Arkitekter  + We Architecture
© Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

Mariehøj Cultural Centre draws a clear profile in the landscape in Holte, Denmark. The new foyer invites all people in and functions as a heart bringing people together and highlighting the many users and activities in the house.

Mariehøj Cultural Centre / Sophus Søbye Arkitekter  + We Architecture
© Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

The cultural centre merges together with the green landscape bridging the gap between the arrival area, the cultural plaza and the beautiful backyard of Mariehøj. The building opens up towards the surroundings and incorporates the green qualities to the activities in the house.

Mariehøj Cultural Centre / Sophus Søbye Arkitekter  + We Architecture
© Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

The house is both a cultural activity centre and a well-functioning working place. Through reorganization and rebuilding, better spaces for individual activities and appropriate positions of the different functions are created. At the same time more meeting points are created, which bring the multiple activities in the house together and offer a space where new meetings and activities across interest and age arise.

Mariehøj Cultural Centre / Sophus Søbye Arkitekter  + We Architecture
© Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

The new cultural centre is a single organism with a high aesthetic and functional quality. The reconstruction of the house is not just an upgrade but also a vision for how the cultural centre can meet future challenges and enhance the unique character and common stories.

Mariehøj Cultural Centre / Sophus Søbye Arkitekter  + We Architecture
© Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

Mariehøj Cultural Centre invites people to draw inspiration from new stories, complete experiences and the cultural life. The cultural centre inspires and generates both familiar and new interests, and promotes new meetings between users and staff. The new foyer takes the best of the existing buildings styles and introduces a new typology not foreign to the rest of the building.

Collaborators on the project include MASU Planning, Øllgaard Consulting Engineer, Spangenberg & Madsen Consulting Engineer and Hausenberg.

Project Details:
Location: Holte, Denmark
Type: CulturalPublic
Architects: Sophus Søbye Arkitekter + We Architecture
Photographs: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio