This wooden building was constructed as the city’s community center for people to gather. We repeated the roofs for the façade so that it could merge into the neighboring townscape of small houses.

Towada Civic Center Plaza, Japan / Kengo Kuma
© Kenta Hasegawa

On the exterior wall, wainscot panels are applied with spaces in between, and it expresses a warm and friendly face to the street of the land to the north.

Towada Civic Center Plaza, Japan / Kengo Kuma
© Kenta Hasegawa

Towada Civic Center Plaza, Japan / Kengo Kuma
© Kenta Hasegawa

The street in front of the building actually extends into the interior, and is given the name “Michi-no-Hiroba (plaza for the street),” around which a children’s playroom, cooking studio and tatami room are arranged.

Towada Civic Center Plaza, Japan / Kengo Kuma
© Kenta Hasegawa

Project Details:

Location: Aomori, Japan
Type: Public
Architects: Kengo Kuma and associates
Photographs: Kenta Hasegawa

1 COMMENT

Comments are closed.