Alvega Canoeing Center / ateliermob

0
Alvega Canoeing Center / ateliermob
Alvega Canoeing Center / ateliermob
© Francisco Nogueira

From the architect: With the same area and volume of the previous building, the new Canoeing Center is also located at the river beach of Alvega.

Its proximity to the Tagus river, in a regularly flooded area during the winter, determined its position, raised above ground level – increasing the ground permeability –, and the coating of its walls, with a solution of black recycled plastic profiles, able to resist the impact of objects that might be dragged by the river, being permeable to the water flow simultaneously.

Alvega Canoeing Center / ateliermob
© Francisco Nogueira
Alvega Canoeing Center / ateliermob
© Francisco Nogueira

Internally divided into three bodies, which may have different management, the volume is composed by a cafeteria, a boat storage area and changing cabins. The terrace, barbecue area and staircase, potentially usable as an outdoor amphitheater, are intended for public use.

Alvega Canoeing Center / ateliermob
© Francisco Nogueira
Project Details:

Location: Alvega, Abrantes, Portugal
Area: 320 sqm
Architects: ateliermob
Design Team: Andreia Salavessa, Tiago Mota Saraiva, Vera João, Ana Luísa Cunha, Rita Aguiar Rodrigues, Carine Pimenta, João Afonso Almeida, Mariana Simões, João Torres, Sophia Walk
Photographs: Francisco Nogueira

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here