Atrium House / FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

0

Atrium House / FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

A House in an urban area parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness.

Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program.

Atrium House / FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

The building is developed along the southern and western boundaries of the parcel, which together with the elements of urbanization of the site, form a kind of atrium, whose diagonal flight to a distant vision of the Sierra Calderona.

Atrium House / FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Access is accompanied by the south facade to find the point of intersection. At this point of view inside the distributor is located next to the stairs and the kitchen form the backbone of the operation of housing.

[vimeo width=”600″ height=”500″]http://vimeo.com/24741664[/vimeo]

The southern zone where the rooms are available during the day, dematerialized their presence due to the overhead light. In the west the rooms fall to a portion of parcel with a more domestic scale, while the master bedroom overlooking the lift light reflected on water.

Atrium House / FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

In the dark basement and garage are in the cellar. All other uses of the program look into the ravine through which light up.

Project Details:
Location: Godella, Valencia. Spain
Type: Residential Houses
Architects: Fran Silvestre Arquitectoswww.fransilvestrearquitectos.com
Client: Naves y Fábricas, S.L. | Guillermo Caballero de Luján
Site Area: 1150,00 m2
Built Area: 782,85 m2
Atrium Area: 340,00 m2
Cost (P.E.M.): 1.350.000,00 €
Photos: Fernando Alda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here