Casa 2V / BR3 Arquitetos

0
Casa 2V, Brazil / BR3 Arquitetos
© Marcelo Donadussi
Casa 2V, Brazil / BR3 Arquitetos
© Marcelo Donadussi

The challenge of this residence was the need for an ample leisure space required by the owners. Therefore the strategy of this project was to raise the main rooms to the upper floor and release the ground level.

Casa 2V, Brazil / BR3 Arquitetos
© Marcelo Donadussi

Therefore, the first level becomes a large area of leisure, alternating between open/covered and indoor/outdoor spaces. This level also houses the utility room, the library, and the guest room.

Casa 2V, Brazil / BR3 Arquitetos
© Marcelo Donadussi

The upper floor is distributed in two separate areas – the social area, located in the northern portion of the terrain, and the private area, located in the southern part of the lot – connected by a walkway.

Casa 2V, Brazil / BR3 Arquitetos
© Marcelo Donadussi
Casa 2V, Brazil / BR3 Arquitetos
© Marcelo Donadussi

With this arrangement, all everyday family activities take place on the upper floor, eliminating the stairs from the routine of the residents.

Casa 2V, Brazil / BR3 Arquitetos
© Marcelo Donadussi

The geometry of higher volume, which is a particular combination based on the lot’s shape with relevant analyses to the site, provides adequate natural lighting and ventilation, privacy control, and framing of the surrounding perspectives.

Project Details:

Location: Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazil
Type: Residential Houses
Area: 335 sqm
Architects: BR3 Arquitetos
Team: Diego Brasil – Anderson Calvi
Collaborators: Samuel Biron – Douglas Marques – Pedro Collares
Photographs: Marcelo Donadussi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here