Clevedon Estate / Herbst Architects

1
Clevedon Estate / Herbst Architects
© Lance Herbst

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

Clevedon Estate / Herbst Architects
© Lance Herbst

The project comprises of 2 new pavilions. The siting of these pavilions is alongside an existing large H shaped house. The H shaped house sits on a levelled hill top which forms part of a large estate.

The programme was divided into two, a recreational component including a swimming pool, pool pavilion and tennis court and a utilitarian component to house a garage, store rooms and office.

Clevedon Estate / Herbst Architects
© Lance Herbst

Context: the existing house has a traditional expression, stone clad with a hipped corrugated iron roof.

The house sits central on the levelled hill top surrounded by lawn and driveway.

Clevedon Estate / Herbst Architects
© Lance Herbst

Concept: create a dynamic relationship between the old and new and to provide an architectural edge to the hill top and in doing so create positive sheltered spaces between the new and old.

The dialogue between old and new is set up by contrasting the form and fabric of the new pavilions with the existing house.

Clevedon Estate / Herbst Architects
© Lance Herbst

The new pavilions are flat roofed structures, sheathed in a taught filigree timber skin thereby forming a counterpoint to the massive crenulated bulk of the existing stone clad building.

Two covered walkways provide light connections between the garage pavilion and house.
Views beyond are framed and pixelated by the timber screen providing a contrast to the expansive views from the existing house.

Clevedon Estate / Herbst Architects
© Lance Herbst

To heighten the sense of lightness of the timber skin of the garage pavilion it is sandwiched between a concrete floor and roof slab. Steel posts pin the slabs apart.

A language of steel structural elements in both pavilions assists in achieving the desired ethereal nature of the new architecture.

Gabion walls are employed as a landscaping element to define, delineate and undersling the new pavilions.

Project Details:
Location: New Zealand
Type: ResidentialHouses
Architects: Herbst Architects
Photographs: Lance Herbst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here