Clubhouse Extension / DEVRIES & JagerJanssen architects

0
Clubhouse Extension / DEVRIES & JagerJanssen architects
© Ossip van Duivenbode

Project Details:
Location: Hazelaarweg 7, Rotterdam, the Netherlands
Type: Public
Area: 866 m2
Architects: DEVRIES & JagerJanssen architects
Design Team: Marco de Vries, Alex Jager, Rogier Janssen

Rotterdam based cricket- and footballclub V.O.C. was in desperate need of extending their facilities after a ten year period of growth. Especially the amount of dressing rooms came short and besides that cricket facilities weren’t up to par with today’s international standards.

Clubhouse Extension / DEVRIES  &  JagerJanssen architects
© Ossip van Duivenbode

As the club has the ambition to host international cricket matches and provide the best facilities in the Netherlands to do so, extension of the existing facilities was an absolute must.

Clubhouse Extension / DEVRIES  &  JagerJanssen architects
© Ossip van Duivenbode

Given these circumstances the extension was situated close to the main cricket pitch, right next to the existing building. In this way a subtle ensemble of pavilion-like buildings seemingly comprise one new exciting entity, whilst remaining readable as a development over a timespan of more than a decade. The facade of the new pavilion acts like a red scarf that binds the different functions together in an airy kind of way.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here