Gransden / Scenario Architecture

0
Gransden / Scenario Architecture
© Matt Clayton

Project Details:
Location: London, E8
Type: InteriorsResidential
Architects: Scenario Architecture
Photographs: Matt Clayton

Architect’s Statement:
We were approached by our clients, a young family of 3 to redesign their home. The property had received previously been granted planning permission, however, the internal layout did not suit the client’s’ needs. 

Gransden / Scenario Architecture
© Matt Clayton

The site was challenging as it is part of a terrace that opens out to a hard landscaped internal community space/car park.

Gransden / Scenario Architecture
© Matt Clayton

The key elements of our brief were to utilize daylight as much as possible, to allow the family to interact in an open space whilst maintaining a warm and engaging environment and to have a green space that can be seen from the living areas.

Gransden / Scenario Architecture
© Matt Clayton

Through analysing the site and the day-to-day habits of the clients we developed a design that fulfils their needs.

Gransden / Scenario Architecture
© Matt Clayton

By lowering and glazing a section of the roof terrace, we were able to create a rooftop garden that can be enjoyed from the kitchen and living areas. We also provided a central core to the house that lets light penetrate down to the first floor whilst simultaneously creating a continuous flow through the second floor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here