House at Bukit Tunggal, Singapore / Hyla Architects

0
House at Bukit Tunggal, Singapore / Hyla Architects
Click image to enlarge

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

This good class bungalow in the Chancery Road area is an exercise in contrasts. A 2- storey finely louvered box housing the formal living and dining spaces and the master bedroom ensemble floats above the swimming pool and reflective pond.

The fine detailing of the external louvers creates a powerful interplay of light and shadow both in the day as well as at night. It also contrasts with the solid mass of the secondary wing which houses the informal living spaces and four bedrooms on the 2nd storey. These two blocks are connected via a two-storey stairwell and an interesting home lift which extends down into the basement parking below.

Project Details:
Location: Bukit Tunggal, Singapore
Type: Residential Houses
Program: New construction of 2 Storey Detached Dwelling House with Attic, Basement and Swimming Pool
Site Area: 1,232 m2
Gross Floor Area: 886 m2
Architects: Hyla Architects
Team: Han Loke Kwang & Vincent Lee
Assistant architect: Chian Lan Pin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here