Ishibe House / ALTS Design Office

0
Ishibe House / ALTS Design Office

Ishibe House / ALTS Design Office

From the architect: The hope of this client is to live in a house just like a renovated warehouse. The type of houses is diversified into various kinds, and such a house is prevalent on the ground of financial terms. However, there’re problems as regarding heat insulation capacity and construction to convert a warehouse into a house. As a result, it costs the same amount as new construction. Therefore, we built a new house like a renovated warehouse pursuing diversified and productive open spaces.

Ishibe House / ALTS Design Office

The ground sits between old residential area and new land for sale in lots. And it’s an area enclosed by residential roads. We made a building like an existing warehouse at first, and designed it carefully as if the client renovated it.

Ishibe House / ALTS Design Office

We made a white-cube inside the building and put rooms needed privacy inside the cube. In doing so, we valued the connection of the inside and the outside. We made a splitlevel house, and dare to make non-exclusive rooms on floor planning. We created open spaces so that the client can arrange them to suit the lifestyle.

Ishibe House / ALTS Design Office

Ishibe House / ALTS Design Office

We could take account the durability and the environmental burden because of new construction. In addition to that, we could add temporal complexity as if it were an existing building. Then we hope that the client lives a spiritually affluent life in this house adding depth to it.

Project Details:

Location: Shiga, Japan
Area: 119.24 sqm.
Architects: ALTS Design Office
Team: Sumiou Mizumoto – Yoshitaka Kuga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here