Le Bourget Secondary School / Hubert & Roy architects and associates

0

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

Le Bourget Secondary School / Hubert & Roy architects and associates
© Abbadie

Complete renovation, wooden structural extensions on brick ensemble, green roofs to harvest rainwater, windmills and solar chimneys to light and provide natural ventilation.

Classrooms are upstairs; the architecture brings in natural light, allowing for use of underground levels (-5 m) of the old building.

Le Bourget Secondary School / Hubert & Roy architects and associates
© Abbadie

How? A long north-south grassy gardened trough at the base of the courtyard, bordered by a glass passageway connecting reception on the ground floor to the life of the school and the library below.

Le Bourget Secondary School / Hubert & Roy architects and associates
© Abbadie

An extensive wooden structure shelters the reception area, covered playground, and gallery. At the north end, staff housing is placed on this wooden structure, above the top of the original building.

Project Details:
Location: Le Bourget, Ile-de-France region, France
Area: 8400 sq.m.
Architects: Hubert & Roy architects and associates
Photographs: Abbadie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here