NAYLOR CT Studio Residence / E/L Studio

0
NAYLOR CT Studio Residence / E/L Studio
© Pepper Watkins
NAYLOR CT Studio Residence / E/L Studio
© Pepper Watkins

An 1800’s horse stable is transformed from an empty shell on a neglected alley into a classic shop-house with architect’s storefront studio and living quarters above.

NAYLOR CT Studio Residence / E/L Studio
© Pepper Watkins

The studio is a void set back from the alley by an interstitial zone separating entrances for work and home. A rolling gate and folding glass wall spanning the width of the old carriage opening enables the interior to open completely to the street and expands the space from alley to garden in warm months for events.

NAYLOR CT Studio Residence / E/L Studio
© Pepper Watkins

A narrow volume containing stairs and storage frames the interior, creating a buffer to the residence.
A floating volume on the second level contains baths and kitchen. Structural reinforcement in the ceiling is accentuated with a series of coves which define the public area. A skylight above the stairs brings light to both levels by means of a translucent box.

NAYLOR CT Studio Residence / E/L Studio
© Pepper Watkins

Much of the historic character of the stable is preserved and highlighted including exposed heavy timber structure, masonry and horse tether rings.

Project Details:
Location: Washington DC, USA
Type: Residential Offices
Architects: E/L Studio
Photos: Pepper Watkins

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here