PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

0
PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

‘Giving specificity in daily life of people!’

‘Is a quote that explains travelling from ‘The art of travel’ by Alain de Botton. This quote may best express Archi@mosphere’s thought on designing. This project also started with the question of putting specificity into day-to-day sales.

PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

When buying eyewear, people consider their eyesight along with the design that can best express their image. This shows that an eyewear is a product that fulfills an individual’s need for accurate function and sensibility for beauty. The architects found that the sales process of an eyewear is quite similar to designing a space due to these factors.

PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

Since a finished design that satisfies both the client and designer comes from the ongoing understanding and faith between each other, the core of this design was to create an ongoing communication between the staff and the consumers to increase the consumer’s satisfaction.

PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

So, an atmosphere and special configuration that can provide special and entertaining shopping experiences for the consumers and give the roles of image makers and engineers for the staff was needed. For this, they developed the local characteristics of offices and the pre-existing module system for the walls into a more active element for the second Papyrus series in Kwanghwa-Mun, which lead to a space where the displays and sales of products could simply guide the entire atmosphere.

PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

The architects expect this new system to create a unique shopping experience and increase purchase satisfaction. Display stands that features every service expectable when encountered with a customer along with maximizing the displayed products, storage space that also has the characteristics of a showcase, lightings that are interconnected with the storage space, and the system table which allows direct contact with the customers while building a strong visual character allowed ongoing communication between the staff and the customers.

PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

The consumers can shop the eyewear as if appreciating a work of art in a gallery and communicate with the staff as like conversing with acquaintances on a work of art.

Project Details:
Location: Seoul, South Korea
Type: Commercial
Floor Area: 59 ㎡
Status: Completed
Client: PAPYRUS eyewear group
Architects: Archi@Mosphere – www.archimosphere.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here