Piano House / pasel.kuenzel architects

0
Piano House / pasel.kuenzel architects
© Marcel van der Burg

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

Piano House / pasel.kuenzel architects
© Marcel van der Burg

The spatial idea of this urban residence is based on a 3 metre high, all-embracing wooden screen that surrounds the whole site enclosing as well the building volumes as the building voids of the patio and garden.

Piano House / pasel.kuenzel architects
© Marcel van der Burg

The composition of this wooden filter, made out of dancing timber fins, refers directely to the musical oeuvre of the concert violist and the pianist living in the house. It manifests a crescendo of multifaceted visual relationships and allows for an exceptional syncopical relation between public and private life; between inside and outside the house.

Piano House / pasel.kuenzel architects
© Marcel van der Burg

While the merging interior and exterior spaces on the groundfloor are taken up by the living and music areas, the upperfloor comprises various private rooms with individual roof terraces.

Project Details:
Location: Leiden, The Netherlands
Type: HousesResidential
Architects: pasel.kuenzel architects, Rotterdam, NL – www.paselkuenzel.com
Team: R. Pasel, F. Knzel, S. Wolff
Photos: Marcel van der Burg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here