PS-26 OFFICE / Wahana Architects

0
PS-26 OFFICE / Wahana Architects

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

PS-26 OFFICE / Wahana Architects
© Fernando Gomulya

Situated on a corner of midtown Jakarta, PS-26 is an office building which houses four different ventures, built on a 1300.0 sqm site just across the railways.

The idea is to lift the main functions of the building to hide the sight of the busy neighborhood and allow natural air and light to pour in by inserting a void open space in the middle – a modest yet effective approach towards the existing urban setting.

PS-26 OFFICE / Wahana Architects

Maximizing the limited site, the parking space are located on the first floor, alongside the training room, service area and storage. The pathway towards the entrance was far stretched as the element of textured concrete and andesite on both sides of the corridor walls create a cove-like nuance, while the water flowing down the surface gives a hint of serenity.

On the second floor, the lobby, the lounges area and meeting rooms are designed as transparent as possible towards reflective pond and garden – creating an urban oasis from the very beginning.

PS-26 OFFICE / Wahana Architects

In contrast, the workspace on the third floor is designed less open. The warm orange bricks covered walls accentuate the silhouette of a pair of floating box while a set of crisscross bridge connects the boxes, displaying true esthetic of translucent patterned panel on one side and exposed steel structure on the other.

PS-26 OFFICE / Wahana Architects

Textured concrete walls dominate the so-called platform, while stripped Jati waste masking the gate and vertical circulation show a humble craftsmanship. The use of wood is repeated in the entrance area where raw Merbau lattice was designed as shade and façade.

PS-26 OFFICE / Wahana Architects

Landscape element is essential for adding a tropical mood. The preserved trees which penetrate the water feature casually act as a buffer against the surrounding environment as well as a relaxing atmosphere, while the plants dangling from the glass roof soften the interior composition.

Project Details:

Location: Jakarta, Indonesia
Type: Offices
Site Area: 1300.0 sqm
Architects: Wahana Architects
Architects in charge: Rudy Kelana, Gerard Tambunan
Photographs: Fernando Gomulya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here