From the architects: PTT Public Company Limited (PTTEP) is a Thailand national petroleum exploration and production company dedicating to provide a sustainable petroleum supply to Thailand. There biggest petroleum supply on land ,called Sirikit oil field is located on Lankrabue, the northeastern district of Kamphaeng Phet Province, northern of Thailand. 

PTTEP-S1 OFFICE / OFFICE AT
© W-Workspace

The site is operated for 30 years. In year 2011 Pttep started a competition to design a 2 stories office building to commemorate 30 year of petroleum exploration and Office AT was a winner for the design competition.

PTTEP-S1 OFFICE / OFFICE AT
© W-Workspace

Site: The site is located at the entrance of Sirikit oil field surround with small building. The PTTEP want to build 2000 s.q.m. 2 stories office building as a main office for the site.

PTTEP-S1 OFFICE / OFFICE AT
© W-Workspace

Ground: Ground is an important element of the design. It is a representation of” Oil” underground. By shifting ground up, the space under the ground plane which made of fold concrete slab and covered with grass can be used as an entrance to the building.

Programs: not only the entrance for the building, on the ground floor under fold concrete roof slab ,it contain with other program such as lecture room, reception area etc.

PTTEP-S1 OFFICE / OFFICE AT
© W-Workspace

Step & Activities: The top of the new fold ground plane also can be use as flexible space. It can be used as stair on normal day and can be turned in to performance space during event.

PTTEP-S1 OFFICE / OFFICE AT
© W-Workspace

Office meet ground: The first floor, as mention before is a represent for the ground. For The 2nd floor, it is represent Pttep Company as innovative company. When the 2nd floor is put on top of the1st floor, finally there are meet each other “office and ground”.

Court: After office on the 2nd floor was placed on top of the fold concrete slab, In order to connect the ground plane with office space on the 2nd floor, the office is divided at the center to have a courtyard. The ground plane that shifted up can directly touch with the 2nd floor office. Office users can go outside to enjoy the outdoor space and can have view of the court yard.

PTTEP-S1 OFFICE / OFFICE AT
© W-Workspace

For typical building, office space on the second floor never has direct relationship to ground floor. The new building for Pttep will change this perception.

Materials: On 2nd floor, there also have a bridge connect 2 parts of the office. Office areas in the building are covered with aluminum fin to protect the building from sunlight and increase energy saving performance.

Project Details:

Location: Lankrabue, Kampaengphet, Thailand
Type: Offices
Area: 2,000 sq. m.
Architects: OFFICE AT
Project Architects: Surachai Akekapobyotin, Juthathip Techachumreon
Architect Team: Pinyo Tanadirek
Photographs: W-Workspace

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here