Renovation of the Sport Center Hector Berlioz / Dietmar Feichtinger Architectes

0
Renovation of the Sport Center Hector Berlioz / Dietmar Feichtinger Architectes
© David Boureau

The new building offers specific rooms for various types of sport. Each room allows the practicing of activities in optimal conditions – natural day lighting, ventilation and acoustic treatment.

Renovation of the Sport Center Hector Berlioz / Dietmar Feichtinger Architectes
© David Boureau

The ground floor façade designs a silk screen glass base – expressing its will to be a showcase for sport.
The different activities are visible from the pathway; the landscape design announces the presence of sport. Red lines on the floor reminds of the track for athletics.

Renovation of the Sport Center Hector Berlioz / Dietmar Feichtinger Architectes
© David Boureau

The volume put on the base is covered with a copper skin and alternates perforated panels with opaque ones. The glass covered zones are covered with perforated metal shutters.

Renovation of the Sport Center Hector Berlioz / Dietmar Feichtinger Architectes
© David Boureau

The façade is animated by the rhythm in the variation of transparency. The functioning of the equipment is optimized. The unique entrance allows a central distribution of the different levels. The connections between the different rooms are short and clearly distributed.

Project Details:
Location: Vincennes, France
Type: EducationalSports
Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
Client: City of Vincennes
Photos: David Boureau

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here