Rock House / a21studĩo

0
Rock House / a21studĩo

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

Rock House / a21studĩo

Architect’s project description:
Located at a soft ground closed to a canal in Binh Thanh District, HCM city, this office is required to design to meet functions of an architecture and construction office as well interior showroom. In additional, a lowest construction cost is also a client’s concern due to short term rental of this site from 5 to 10 years only.

Rock House / a21studĩo
Rock House / a21studĩo

Under those circumstances, the idea using cheap local materials, easy to construct in a short-time and re-used ability was raised as a key design direction. The curved stone-walls made by many piled-up-steel-cages contained rocks inside to reduce horizontal force seem to be a suitable solution for this project.

Rock House / a21studĩo
Rock House / a21studĩo

Furthermore, they also create the interesting spaces with different views to gardens as seeing from both inside and outside.

Project Details:

Location: Bình Thạnh district, Hochiminh city, Vietnam
Type: Offices
Project Area: 473 m2
Architects: a21studĩo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here