Sakura / Nerma Linsberger

0
Sakura / Nerma Linsberger

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

Sakura / Nerma Linsberger
© Andreas Buchberger

The property is located on a very busy intersection. An intervention in the existing building use class made possible better light and sun exposure conditions. In order to defuse the “T”-point, a V-shaped courtyard has been cut into the building. The paths to the access balcony and the ancillary areas are concentrated around the courtyard.
A passage in the East creates a pedestrian connection between Brünnerstraße and a park in the West.

Sakura / Nerma Linsberger
© Andreas Buchberger

Apartment structure

A large variety of apartment ground plans are made possible through the particular body structure of the building. Openness and the dynamic of the space structure may add to the diversity of housing units.

B-type apartments can be put together into bigger units, each with correspondingly large sanitary facilities. It is possible to connect the rooms between the B and C-type apartments, or to merge them together.

Sakura / Nerma Linsberger
© Andreas Buchberger

The apartments are designed in a very compact way and are economically optimized. The flats offer the same quality and category of living by taking up less usable space.

Living in a community

The project has a differentiated system of meeting and communication rooms with varying degrees of privacy, for example community rooms and a community kitchen.

Sakura / Nerma Linsberger
© Andreas Buchberger
Sakura / Nerma Linsberger
© Andreas Buchberger

The development scheme of spatial connectivity results in small and easy to manage neighborhoods. The large diversity of free spaces strengthens the identification of the inhabitants with their residential complex. Additionally, the integration of the lower social groups in the managed apartments on the ground floor furthers the building of the community spirit and reduces prejudice.

Project Details:

Location: Vienna, Austria
Area: 12,000 sqm
Architects: NERMA LINSBERGER ZTGMBH
Photographs: Andreas Buchberger

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here