Sobrino House / A4estudio

1
Sobrino House / A4estudio

Sobrino House / A4estudio

Project Details:
Location: Mendoza, Argentina
Type: Houses Residential
Area: 540m2
Materials: Concrete, natural aluminum, glass
Architects: A4estudio www.a4estudio.com.ar
Team: Leonardo Codina Arch- Juan Manuel Filice Arch

Facing a complex project where the house is also a workplace, the architects proposed an organized level where all the living uses and human relations are possible: relax, shelter, contemplation and work.

Sobrino House / A4estudio

In a topographic operation, all the family activities converges in a common volume that lands on the highest level of the ground and rises 2.5 m from the lowest part. This operation proposes the entry to the house underneath all these activities, stripping at this point the natural slope.

Sobrino House / A4estudio

Square floor plan, perimeter activities program in relation to the best sunshine light and views, and the circulations related to a central patio that strips the natural slope of the site, structure an eccentric and dens spatiality, where the path ways became the heart of the house.

Sobrino House / A4estudio

At the top of the house, a system of inverted beams and concrete tensors hold the corbels, exposing the structure as part of the identity of the house.
In this way, a family life in an elevated and intimate plan that supports different uses and senses is possible.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here