Sosnowski Residence / Chen + Suchart Studio, LLC

2
Sosnowski Residence / Chen + Suchart Studio, LLC

Sosnowski Residence / Chen + Suchart Studio, LLC

Sited in a 1950’s era dense neighborhood in Tempe, Arizona, the Sosnowski Residence takes the form of a courtyard house defined by three sandblasted 8-8-16 standard gray CMU walls at the main level and an exposed Virendeel truss at the upper level that ultimately characterizes the project.

Sosnowski Residence / Chen + Suchart Studio, LLC

The main level’s CMU walls define the major public spaces of the project, which include an outdoor courtyard, living room, dining room, kitchen, and koi garden. The public spaces are also flanked by the garage and guest bedrooms, in turn providing additional privacy from the street and the neighbors.

Sosnowski Residence / Chen + Suchart Studio, LLC

The outdoor spaces maintain an open relationship to the residence by means of two 30’ wide expanses of operable sliding glass doors. The master suite resides in the Virendeel truss above. The integration of the courtyard and koi garden as an essential part to the daily experience enables the project to fully embrace the outdoor spaces of the front and back yards.

Project Details:
Location: Tempe, Arizona, USA
Type: Houses Residential
Architects: Chen + Suchart Studio, LLCwww.chensuchartstudio.com
Team: Szu-Ping Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart
Structural Engineering: AED Structural Engineers, Inc. – Christopher J. Sosnowski, P.E.
Construction Company: AED Structural Engineers, Inc. – Christopher J. Sosnowski, P.E.
Construction Area: 3,427 sf or 318.40 sqm
Project Year: 2004 – 2006
Photography: Bill Timmerman of Timmerman Photography
Graphics + Drawings: Chen + Suchart Studio, LLC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here