St. Sulpice nestles on a southeast-facing slope surrounded by a thicket of mature trees. Rimmed in dark metal, three floors of apartments, wrapped in balconies, look onto surrounding woodland, which reflect off the floor-to-ceiling windows.

St-Sulpice Apartment Building / FHV Architects

The approach to the building and underground parking is gained via a dramatic overhang. The apartments sit above, appearing to float.

St-Sulpice Apartment Building / FHV Architects

The floor plan is organised concentrically on four floors around a central, light-filled stairwell. A layer of bathrooms, storage and hallways on the top three floors forms a mediating layer between the outer rooms and the central circulation.

St-Sulpice Apartment Building / FHV Architects

St-Sulpice Apartment Building / FHV Architects

Each apartment opens onto a balcony with two sides. Despite the fully-glazed facade, the building achieves the required level of energy efficiency due to the compact organisation of the plan.

Project Details:

Location: St-Sulpice, Switzerland
Type: Residential
Client: Edipresse Développement SA
Architects: FHV Architects
Team: Claudius Fruehauf, Guillaume Henry, Carlos Viladoms, Francesca Fraschini, Alberto Sols
Construction Management: Pragma SA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here