Summerhouse / JVA

0
Summerhouse / JVA
© Torben Petersen
Summerhouse / JVA
© Torben Petersen

Project Details:
Location: Sjælland, Denmark
Type: ResidentialHouses
Area: 123 m²
Architects: JARMUND / VIGSNÆS AS ARKITEKTER MNAL
Project Team: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Lars Hamran, Jens Herman Næss
Photographs: Torben Petersen

The site is located in a beautiful but windy summerhouse village on the northern tip of Sjælland, Denmark. The program is divided between five separate houses. The circulation area is the outdoors.

Summerhouse / JVA
© Torben Petersen

The houses are laid out in a star shape, in order to provide different outdoor spaces where shelter from the wind always can be found.

Summerhouse / JVA
© Torben Petersen

The ridge and cornice of the houses are on the same height, while the width and length vary. This gives the roofs different angles, making a playful composition in relation to the surrounding summer houses.

Summerhouse / JVA
© Torben Petersen

The inner courtyard is clad with a darker stone on the floor and walls to store heat from the day throughout the evening.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here