UVB House / Hector Torres Mateo

0
UVB House / Hector Torres Mateo
© Liven Photography

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

UVB House / Hector Torres Mateo
© Liven Photography

The UVB house is an enclosed volume opened to the garden, the courtyard and the sky. Its morphology is a result of the adaptation to its surroundings, sunlight orientation and the desired lifestyle of its future inhabitants.

UVB House / Hector Torres Mateo
© Liven Photography

Located in a neighborhood were houses were too packed to enjoy privacy, the strategy was to maximize the façade’s closure in the adjacent areas to the neighbors while opening the house to the south and the open views. By contrast, the interior of the house is full of visual connections among the different floors, offering continuous glimpses of the exterior garden and the blue sky.

UVB House / Hector Torres Mateo
© Liven Photography

The UVB house revolves around a patio which brings light to the common living areas while providing the necessary privacy for a peaceful family life. On their daily routine, its inhabitants enjoy a rich spatial combination thanks to the visual concatenation of the courtyard, the double height of the living room and the various upper floor terraces.

UVB House / Hector Torres Mateo
© Liven Photography

The house provides a joyful sequence of crossed views, transparency and reflections, blurring the limits between interior and exterior areas. The desire of the young family of enjoying the garden makes the kitchen, living room and main bedroom to be in permanent connection with the green outdoor.

UVB House / Hector Torres Mateo
© Liven Photography

At the same time, the courtyard provides high quality lightning and living conditions to the basement, and offers a delightful space for the family tradition of organizing big parties during the cold winter.

The chosen materials -white bricks, wood and glass – are the perfect neutral framework to enjoy the green garden and blue sky simultaneously.

Project Details:
Location: Zaragoza, Spain
Type: ResidentialHouses
Architects: Hector Torres Mateo
Photographs: Liven Photography

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here