This is a two-storey wooden residence located in Shiga Prefecture.
The L-shaped building is positioned to open out onto a garden on its southern flank, and a large pent roof covers the entire building.

House in Shigaraki / Junichi Kato & Associates
© Kei Sugino

Centering on the living room atrium, the interior features slits to provide passage for air and natural light, and openings in the walls in various locations. Air and natural light move around the space under the large roof as the day and the seasons change.

House in Shigaraki / Junichi Kato & Associates
© Kei Sugino

In careful consideration of the needs of a family with small children, the interior is finished with natural plastering materials, pure flooring materials, and natural paints.

House in Shigaraki / Junichi Kato & Associates
© Kei Sugino

It is our hope that, under the large pent roof, family members will be able to get a feel for each other irrespective of where they are, and that they can enjoy the changes in the natural environment each day.

Project Details:

Location: Shiga Prefecture, Japan
Type: ResidentialHouses
Area: 134 m2
Architects: Junichi Kato & Associates
Photographs: Kei Sugino

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here